Toots Thielemans in Eregalerij van Radio 2

Jazzmuzikant Toots Thielemans wordt op 7 februari opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Het gala zal voor het eerst ook op televisie uitgezonden worden. Eén brengt een sfeerverslag van het gala op zondag 10 februari.

In december werd al aangekondigd dat The Scabs en Bart Kaëll in de Eregalerij van Radio 2 worden opgenomen. De 90-jarige Toots Thielemans zal in februari ook gelauwerd worden voor zijn "leven vol muziek".

"Radio 2 en Sabam Cultuur zijn heel blij dat ze dit jaar een derde artiest mogen opnemen in de Eregalerij. Een monument en van adel, baron Toots Thielemans", melden de organisatoren van de Eregalerij.

In 2012 werd de 90e verjaardag van Toots Thielemans uitgebreid gevierd, Radio 2 wil daar graag een nog een laatste viering aan toevoegen", klinkt het.

Toots Thielemans zal samen met The Scabs en Bart Kaëll op donderdag 7 februari in de bloemen worden gezet in het Kursaal van Oostende. De uitzending op Radio 2 en Eén is op zondag 10 februari.