Vader bestelt virtuele moordpartij voor zoonlief

De Chinees Feng heeft op een inventieve manier geprobeerd om de "gameverslaving" van zijn zoon een halt toe te roepen. De man vond er niet beter op om aan andere gameliefhebbers te vragen om zijn zoon voortdurend een virtueel kopje kleiner te maken in "World of warcraft".

Het begon de 23-jarige zoon Xiao Feng te dagen dat hij in "World of warcraft" voortdurend werd aangevallen en omgelegd door spelers die eigenlijk in zijn team zitten. Toen Xiao hen na een zoveelste dood vroeg waarom ze het allemaal op hem hadden gemunt, gaven de gamers toe dat zijn vader hen daarvoor de (betaalde) opdracht had gegeven.

De reden voor deze virtuele moordopdracht ligt voor de hand. Meneer Feng zag hoe de punten van Xiao op school een duikvlucht genomen hadden en omdat de jongeman ook tevergeefs op zoek ging naar een job, besloot de vader in te grijpen.

Ondanks de goede bedoelingen kon Xiao niet lachen met de drastische ingreep van zijn vader. "Hij hoopte dat ik het spelen beu zou worden als ik voortdurend doodgeschoten zou worden", zegt de Chinese jongen in Kokatu East. De kritiek dat het schieten het vinden van een job belemmert, wuift Xiao weg. "Of ik nu kan spelen of niet kan spelen, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. En ik wil een goeie job vinden, niet zomaar iets", aldus de Chinees.

Volgens de BBC hebben vader en zoon Feng hun ruzie intussen bijgelegd. Professor Mark Griffiths, een Britse gok- en verslavingsexpert, weet dat veel ouders zich zorgen maken over hun kinderen als die vaak zulke spelletjes spelen. "Maar eigenlijk hoeft dat niet. Ik onderzoek dit al 25 jaar en ik kan zeggen dat de meeste jongeren eigenlijk niet verslaafd zijn."

lees ook