Zaak over gepeste 14-jarige geseponeerd

Het parket van Dendermonde heeft de zaak over een gepeste jongen die in november van een brug over de E40 was gesprongen, geseponeerd. Maar volgens het parket zijn er wel degelijk maatregelen genomen tegen de minderjarige verdachte in de zaak.

Op 28 november sprong een 14-jarige jongen van een brug over de E40 in Ternat. De jongen overleefde het niet. Op zijn computer vonden zijn ouders aanwijzingen dat hun zoon op en rond zijn school in Liedekerke gepest werd. Het ging onder meer over bedreigingen op Facebook.

Het parket van Brussel maakte een dossier over die bedreigingen over aan het parket van Dendermonde, omdat de jongen die de bedreigingen op Facebook had gepost in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde woont.

Na verder onderzoek door het parket van Dendermonde bleek dat de betrokken minderjarige jongen "wel degelijk bedreigingen via Facebook had geuit", schrijft het parket in een persmededeling.

De minderjarige werd nadien voor de jeugdmagistraat van het parket geleid, in aanwezigheid van een advocaat. Volgens het parket werd de jongen "terechtgewezen door de parketmagistraat" en werden hem "een aantal voorwaarden" opgelegd.

"Deze beslissing werd onder meer genomen op basis van de persoonlijkheid van de minderjarige en de aard van de feiten", laat het parket weten. Welke voorwaarden opgelegd werden, wil het parket niet kwijt.

Geen bewijs voor oorzakelijk verband

Na deze "maatregel" werd het dossier geseponeerd. De ouders van het 14-jarige slachtoffer werden daarvan gisteren via een brief op de hoogte gebracht.

Dat de pester enkel door een parketmagistraat werd terechtgewezen en de zaak daarna geseponeerd werd, komt volgens het parket door het feit dat er geen bewijzen waren van een oorzakelijk verband tussen de bedreigingen en de zelfdoding van de jongen.

Wie vragen heeft over zelfdoding of nood heeft om te praten, kan altijd terecht bij Tele-Onthaal op 106 of bij de Zelfmoordlijn op 02/649.95.55.