"Eindelijk voortwerken aan bestuurbaarheid"

Vlaams Belangvoorzitter Gerolf Annemans heeft in een korte mededeling de lokale Vlaams Belangafdeling van Denderleeuw geprezen voor het deblokkeren van de politieke patstelling in de gemeente. "Er kan nu eindelijk worden voortgewerkt aan de bestuurbaarheid van de gemeente."

Vlaams Belang verleende vanavond tijdens een geheime stemming gedoogsteun bij de verkiezing van de leden van de gemeenteraad en het schepencollege.

"Hoed af voor (lijsttrekker) Kristof Slagmulders en heel onze ploeg in Denderleeuw", besloot Annemans zijn mededeling. Over het doorbreken van het cordon sanitaire wou hij echter geen commentaar kwijt.

Denderleeuw heeft nu dus een schepencollege met drie N-VA-schepenen en twee CD&V-schepenen, die enkel met de steun van Vlaams Belang een meerderheid van de raadsleden achter zich kregen. Burgemeester blijft SP.A'er Jo Fonck aangezien er geen voordrachtslijst met voldoende handtekeningen kon worden ingediend.