"Twilight"-slot genomineerd voor 11 Raspberry Awards

"The twilight saga: Breaking dawn - part 2" maakt kans op 11 Raspberry Awards. De Raspberry Awards worden traditiegetrouw uitgereikt aan de vooravond van de Oscars. Zij bekronen de slechtste films en de slechtste acteerprestaties van het afgelopen jaar.

Het slot van de reeks verfilmingen van de boeken van Stephenie Meyer is onder meer genomineerd in de categorieën slechtste film, slechtste regisseur (Bill Condon), slechtste actrice in een hoofdrol (Kristen Stewart) en slechtste acteur in een hoofdrol (Robert Pattinson). Ook acteurs Taylor Lautner en Ashley Greene maken kans op een "prijs".

In de categorie slechtste film krijgt "Twilight" concurrentie van "Battleship", "The Oogieloves in the big balloon adventure", "That's my boy" en "A thousand words".

De voorbije jaren waren de populaire "Twilight"-films ook al genomineerd voor de Raspberry Awards, maar ze werden nog nooit "bekroond". De Raspberry Awards worden op 23 februari uitgereikt, de Oscars op 24 februari. Morgennamiddag worden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt.