"Vlaanderen vakantieland" krijgt prijs voor reisjournalistiek

Reporter Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman van "Vlaanderen vakantieland" hebben de Aad Struijs Persprijs gewonnen, de vakprijs voor Nederlandstalige reisjournalistiek. Hun reportage "Hip Londen", een van de 4 thema-uitzendingen in de aanloop naar de Olympische Spelen, werd bekroond.
© VRT 2012

De reportage werd op 24 maart 2012 uitgezonden. Roelants mocht de prijs - een bronzen beeldje en een cheque van 1.500 euro- gisteren in ontvangst nemen.

"Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met hipsters die er wonen en werken", staat er in het juryrapport.

"Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien. Een verhaal met vaart, maar waarin ook ruimte is voor achtergronden en daarmee meer biedt dan een aaneenschakeling van fraaie beelden."