"We moeten allemaal plassen onder douche"

"Plassen onder de douche is niet raar en we zouden het allemaal moeten doen." Met die woorden maakt de Nederlandse schepen Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze duidelijk wat hij zoal doet tegen het verspillen van water.

"Als je douchen en plassen combineert en op die manier veel water en euro's bespaart, waarom niet?", zegt Wassink in het Dagblad van het Noorden. De schepen haalt ook argumenten aan die zijn idee moeten versterken.

"Uit de meest recente cijfers blijkt dat we per dag gemiddeld 39 liter water verbruiken tijdens het douchen. Als we het toilet gebruiken, gaat er gemiddeld 36 liter water verloren", claimt Wassink. "Als je plast tijdens het douchen, scheelt dat dus een aardige scheut schoon water die je anders door de wc zou spoelen."

De Nederlander is naar eigen zeggen al een tijdje bezig met het in de praktijk brengen van zijn idee. "Ja, dat durf ik gerust toe te geven. Het is niet smerig, want urine is steriel en er zitten geen bacteriën in", vertelde hij op radiozender Radio 538.

lees ook