BBC-journalist getroffen door een beroerte

De Britse journalist Andrew Marr is getroffen door een beroerte. De 53-jarige Marr is een van de meest toonaangevende politieke journalisten van de Britse openbare omroep BBC.
AP2011

Andrew Marr is dinsdag opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de BBC zijn de artsen in het ziekenhuis optimistisch over het herstel van de journalist na zijn beroerte.

Andrew Marr begon zijn carrière als journalist bij de Britse krant The Independent. Daarna stapte hij over naar de BBC waar hij onder meer het tv-programma "Sunday AM" en "Start the week" op BBC Radio 4 presenteert. De programma's zullen voorlopig overgenomen worden door gastpresentatoren.

Marr maakte ook verschillende documentaires, onder meer "Andrew Marr's history of modern Britain" en vorig jaar "Andrew Marr's history of the world". Samen met zijn vrouw heeft hij drie kinderen, een zoon en twee dochters.