Beyoncé zingt op eedaflegging van Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft Beyoncé Knowles, Kelly Clarkson en James Taylor gevraagd om op te treden tijdens de eedaflegging van Obama op 21 januari. Beyoncé zal voor honderdduizenden mensen het Amerikaanse volkslied zingen.

Beyoncé Knowles mag het Amerikaanse volkslied voor haar rekening nemen tijdens de tweede eedaflegging van president Barack Obama. Kelly Clarkson zal "My country 'tis of thee" zingen en James Taylor zal zijn versie van "America the beautiful" brengen.

Beyoncé Knowles heeft het Amerikaanse volkslied al verschillende keren gezongen. In 2004 zong ze het lied voor de start van de Super Bowl.

Knowles en haar man Jay-Z zijn bevriend met Obama. Tijdens de voorbije verkiezingscampagne gooiden ze hun bekendheid in de strijd om hem aan een nieuwe ambtstermijn te helpen. Ze organiseerden onder meer een fundraising voor Obama.