Dader roofmoord Ardooie naar gesloten jeugdinstelling

In Kortrijk heeft de jeugdrechter de dader van de roofmoord in Ardooie voor drie maanden naar een gesloten jeugdinstelling gestuurd. Eerder had de jongeman uit Roeselare bekend dat hij een vrouw van 83 met meerdere messteken had vermoord.

De jongeman van 17 jaar werd gisteravond laat opgepakt en heeft de moord intussen bekend. Vanmiddag verscheen hij voor het eerst voor de jeugdrechter. Die heeft hem nu voor drie maanden laten opsluiten in een gesloten jeugdinstelling. Gezien de ernst van de feiten kan het parket de jeugdrechter ook vragen om de jonge dader voor het hof van assisen te laten berechten. 

Maandag werd het lichaam van de vrouw dood gevonden in haar huis. Haar terreinwagen was verdwenen. De vrouw is op een erg gewelddadige manier om het leven gebracht. Ze had meerdere messteken gekregen en had zware verwondingen aan het hoofd.

De roofmoord in Ardooie vertoonde gelijkenissen met een brutale roofoverval in het nabij gelegen Moorsele drie weken geleden. De daders waren toen Noord-Fransen. Er werd gedacht dat er een verband zou zijn tussen beide zaken, maar dat lijkt dus niet te kloppen.