Er is hoop voor "de hond die niet wil sterven"

Inwoners van Texas deden begin deze maand een trieste ontdekking toen ze een bewegende vuilniszak openden. Uit de zak kwam een zwaargewonde hond gekropen die na een paar meter plots in elkaar stuikte. Door verschillende kogelwonden leek de hond een vogel voor de kat, maar dankzij stille weldoeners op Facebook lijkt de hond het toch te gaan halen.

Tami Augustyn vond de onfortuinlijke hond en ze bracht het dier meteen naar een dierenkliniek. "Daar zeiden ze dat de hond ongeveer drie jaar moet zijn en wellicht gebruikt werd als trainingshond voor hondengevechten", zegt Augustyn in de Amerikaanse pers.

"Zonder een dure medische behandeling zou hij het niet overleven, zei de dierenarts tegen mij." Om de noodzakelijke 5.000 dollar te verzamelen, schakelde de Amerikaanse vrouw de hulp van Facebook in. Ze maakte er een pagina aan waarop ze zoveel mogelijk informatie over de hond plaatste. En het werkte, want in een mum van tijd had de pagina 7.000 likes en dankzij giften van stille weldoeners werd het noodzakelijke bedrag probleemloos gehaald.

"De voorbije 24 uur hebben mij overweldigd", schrijft de Texaanse vrouw op de pagina. "Van te weinig geld om hem ook maar de kleinste behandeling te laten ondergaan, is er nu genoeg geld om zelfs de best mogelijke behandeling te financieren."

De hond, die de naam Buck heeft gekregen, stelt het intussen beter. Hij kan langzaamaan weer wandelen en de wonden op en rond zijn snuit lijken te verdwijnen. "Het enige waar we ons zorgen over maken, is zijn zicht. Daar zal een specialist binnenkort naar kijken", zegt dierenarts Ron Hendrick.

De Texaanse politie heeft alleszins een onderzoek geopend naar de mishandeling van de drie jaar oude hond. Mogelijk wordt er zelfs een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt naar de arrestatie van de dader(s).

lees ook