Recordaantal bezoekers voor Tate Modern in 2012

5,3 miljoen mensen hebben vorig jaar Tate Modern in Londen bezocht. Dat is een stijging van 9,5 % ten opzichte van 2011. De expo met werk van Damien Hirst was met 463.000 bezoekers de meest succesvolle solo-tentoonstelling in de geschiedenis van het museum.
AP2012
Damien Hirst voor zijn werk "The physical impossibility of death in the mind of someone living" in Tate Modern.

De Hirst-expo was een onderdeel van het London 2012 Festival. Ook de toeristen die in Londen waren voor de Olympische Spelen zullen de bezoekersaantallen van Tate Modern de hoogte hebben ingestuwd.

In 2012 liep er ook een Edvard Munch-expo en werd The Tanks (foto in tekst) geopend, een nieuwe ruimte in de kelders van het gebouw. "Het is een buitengewoon jaar geweest voor Tate Modern", zegt Alex Beard.

AP2012