Stripheldin Caroline Baldwin op het witte doek

De Belgische regisseur Thomas François maakt de eerste bioscoopadaptatie van de stripreeks Caroline Baldwin. Caroline Baldwin wordt sinds 1998 uitgegeven bij Casterman en wordt gemaakt door de Belgische stripmaker André Taymans.

De opnames van de film over de Canadese privédetective met Indiaanse roots gaan volgende week van start in Thailand. De release is gepland voor 2014. De Belgische actrice Carole Weyers heeft na een lange castingperiode de hoofdrol gekregen.

"In tegenstelling tot alle andere gegadigden, past Carole Weyers als gegoten in het personage van Caroline Baldwin. We hebben veel gepraat en ze heeft veel gemeen met het personage, en nu zeker sinds ze haar kapsel heeft aangepast voor de film", aldus André Taymans.

De film krijgt een origineel scenario dat ook het verhaal van het 17e album in de reeks wordt. In de Engelstalige film reist Caroline Baldwin naar Thailand en Laos om Jeremy Wilson op te sporen. Wilson is de zoon van haar werkgever bij detectivebureau Wilson Investigation. De vader heeft al jaren geen contact meer met zijn zoon. Hij lijdt aan leukemie en kan enkel worden gered door een stamceltransplantatie.

De rol van Jeremy wordt vertolkt door de Belgische acteur Nicolas Van Beveren (foto). Het grootste deel van de film zal worden gedraaid in Azië, maar de post-productie zal worden afgewerkt in België.