Vlaamse media in Brussel onder een dak

De vzw's van de Vlaams-Brusselse media Brussel Deze Week (krant), FM Brussel (radio) en tvbrussel (tv) smelten samen tot één organisatie. De Vlaamse regering heeft de conceptnota van Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (SP.A) goedgekeurd.

Pascal Smet ijvert al een tijd voor meer integratie tussen de verschillende Vlaamse media in Brussel. Voor de goedkeuring werd overlegd met de betrokken organisaties en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

"De verschillende redacties met elk hun hoofdredacteur blijven bestaan, maar die hoofdredacteurs zullen nu overleggen in een overkoepelend college. De eengemaakte vzw zal ook leiden tot een meer efficiënt bestuur", aldus Smet.

Een derde van de journalisten van de nieuwe vzw zal ook crossmediaal werken. "Een verbetering en uitbreiding van de mobiele website is een eerste concrete stap", meldt Smet.