"In 2014 een vierde podium op Rock Werchter"

Festivalorganisator Herman Schueremans verwacht dat er in 2014, of uiterlijk in 2015, een vierde podium komt op Rock Werchter. Dat heeft hij gezegd op de uitreiking van de European Festival Awards in Groningen, in Nederland.
Vorig jaar was werd het 3e podium, The Barn, in gebruik genomen.

"Ik zou heel graag nog minstens één podium toevoegen", zo zei Schueremans (kleine foto) toen hem gevraagd werd naar zijn toekomstplannen voor het festival in Werchter. "Vanaf 2014 hopen we meer ruimte te kunnen hebben."

De plannen voor een vierde podium op Rock Werchter zijn niet nieuw. Schueremans heeft in 2011 al aangegeven dat hij wilde uitbreiden, maar dat het huidige festivalterrein daarvoor te beperkt was. Dat leidde toen nog tot geruchten over een eventuele verhuizing van het festival.

Tijdens de vorige editie van Rock Werchter kon er dan toch een derde podium worden ingezet, dat "The Barn" (Engels voor "de schuur") werd gedoopt. Nu hoopt de festivalorganisator dus op een vierde podium. "We zitten daarvoor nu te krap qua ruimte", aldus het gewezen Vlaams parlementslid, "maar we zullen zeker een oplossing vinden in 2014 of 2015".

Ook volgens Dirk Claes (CD&V), de burgemeester van Rotselaar, is het realistisch dat er in 2014 een vierde podium komt. "Het terrein zal niet worden uitgebreid, maar met een andere indeling wordt een extra podium wel mogelijk", zegt hij. "Het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan, nvdr.) daarvoor is al in orde, de kappingen zullen wellicht volgend jaar kunnen plaatsvinden."