"Robopocalypse"-project van Spielberg uitgesteld

"Robopocalypse", het nieuwe filmproject van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het scenario voor de sciencefictionfilm is niet klaar en de film zou te duur zijn. De plannen worden herbekeken, maar het is niet duidelijk wanneer de film er komt.
AP2012

Het verhaal van "Robopocalypse" is gebaseerd op het boek van Daniel H. Wilson uit 2011. In het boek proberen robots de mensen te vernietigen. "Het gaat over de gevolgen van de technologie die we creëren om onze levens makkelijker te maken en over wat er gebeurt wanneer die technologie slimmer wordt dan wij", zei Spielberg eerder al.

Het scenario werd geschreven door Drew Goddard ("Cloverfield", "The cabin in the woods"), maar zou niet aan de eisen van Spielberg voldoen. Het is onduidelijk wat, na "Lincoln", het nieuwe project zal worden voor de Amerikaanse regisseur. "Lincoln" is dé grote kanshebber voor de Oscars. De film heeft 12 nominaties, geen enkele andere film heeft er meer.

Spielberg is de regisseur van films als "E.T.", "Schindler's list", "Jurassic Park" en "Empire of the sun".