Belgische organisatie van spektakelshows WK 2014?

De Italiaanse Belg Franco Dragone voert momenteel onderhandelingen over het organiseren van de openings- en sluitingsceremonie van het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië. Dat meldt de RTBF. Er is wel nog niets getekend. Dragone is bekend van onder meer Cirque du Soleil.

Volgens de Franco Dragone Entertainment Group, het bedrijf van de Italiaanse Belg, worden de onderhandelingen exclusief met hen gevoerd en zijn ze in de "finale fase". Er is nog niets getekend, maar de entertainmentfirma verwacht een positieve afloop. De definitieve beslissing zal nog enkele weken op zich laten wachten, luidt het.

Franco Dragone (60) werd geboren in Italië, maar verhuisde op jonge leeftijd naar La Louvière, waar nu zijn entertainmentbedrijf gevestigd is. Hij is bekend als de ontwerper en regisseur van groots opgezette spektakelshows voor Cirque du Soleil, Céline Dion en andere acts.

Zijn laatste grote project was "The house of dancing water" (kleine foto), een prestigieuze show in Macau, in Zuidoost-Azië, met meer dan 70 dansers en water als rode draad. Dragone is ook niet aan zijn proefstuk toe wat betreft sportevenementen. In 2010 was hij verantwoordelijk voor de openingsceremonie van de Zuid-Amerikaanse spelen, een soort van Olympische Spelen voor Zuid-Amerikaanse atleten. En hij organiseerde in 2000 ook de openingsceremonie van Euro 2000 in het Heizelstadion in Brussel.