Dronken sportfans flirten met de camera

De Amerikaanse weerman Jeff Jamison mocht afgelopen weekend zijn vertrouwde weerstudio verlaten om rechtstreeks verslag uit te brengen van de Cotton Bowl Classic, een footballwedstrijd tussen twee universiteitsploegen, in Arlington, Texas. En de sfeer zat er duidelijk goed in, nog voor de wedstrijd begon. Zo bleek toen twee licht aangeschoten vrouwelijke fans de aandacht volledig naar zich toetrokken.

Beide meisjes giechelden erop los, namen poses aan, keken met een zekere regelmaat recht in de camera en krijsten de naam van een van de footballspelers, terwijl Jamison het hoofd probeerde koel te houden. Toen een van de meisjes volgens verschillende media "Waar is de wiet?" begon te roepen, werd ze door haar vriendin aangemaand te zwijgen, en ook Jamison kon een "Oh my!!" niet onderdrukken. Maar beide meisjes bleven daarna genieten, en steeds opnieuw met de camera flirten. Wanneer eentje dan begon te wauwelen ("Come on, ya’ll!"), kon zelfs in de studio het gelach niet worden ingetoomd.

Jamison reageerde sportief op de studentenwebsite The Eagle: "Wanneer je twee grote universiteiten in primetime tegenover elkaar zet, dan kan je zoiets verwachten. Dit zou bij iedere reporter kunnen gebeuren. En het is ook niet iets unieks vanwege deze sportfans. Tv-camera’s zullen altijd dit effect op mensen hebben."

"Maar dit mag je de perfecte storm noemen. Het had veel erger kunnen zijn. Ik hoop dat iedereen hier het leuke van inziet." Jamison verwees hiermee naar de negatieve reacties die beide meisjes op sociale media kregen, als zouden ze een negatief beeld ophangen van vrouwelijke footballfans.

"Vooraf had ik er wel even bij stilgestaan wat er allemaal zou kunnen gebeuren tijdens een rechtstreeks verslag. Dat het misschien achter mij een beetje ruw zou kunnen worden. Toen de vrouwen uiteindelijk opdaagden, ja, dan doe je gewoon verder. Ik wilde hen niet uit het beeld wegduwen. Ze hadden immers de juiste spirit."

"De situatie is vooral grappig omdat ik normaal een weerman ben. Dit is zeker niet de situatie waarin ik me gewoonlijk bevind."

U kunt het filmpje hier bekijken.

lees ook