Ethias verkoopt alle aandelen van Dexia

Vitrufin, de holding boven verzekeringsgroep Ethias, heeft alle aandelen die het bezat in Dexia, verkocht op de beurs. Op die manier is de groep af van de blootstelling aan de problemen bij Dexia.

De verkoop levert Vitrufin zes miljoen euro op, maar toch gaat het om een forse minwaarde. De aandelen werden op de beurs verkocht tegen een prijs van ongeveer 5,5 cent. Vijf jaar geleden was een aandeel van Dexia nog 15 tot 19 euro waard.

Door de verkoop is Vitrufin -het vroegere Ethias Finance- nu niet langer blootgesteld aan de problemen bij Dexia. De verzekeraar Ethias heeft vorig jaar overigens een behoorlijke winst geboekt en wil een dividend uitkeren aan Vitrufin. Dat geld zal worden gebruikt om een obligatielening af te betalen die aangegaan werd om indertijd Dexia-aandelen van de verzekeringsgroep Ethias over te nemen. 

Ethias was samen met de Gemeentelijke Holding en Arco een van de historische aandeelhouders van Dexia en bezat een belang van 5%. Dat is onlangs echter flink verwaterd door de recente kapitaalverhoging door de Franse en de Belgische overheid.