Sportzender excuseert zich voor "ouwe snoeper"

Daar zit je dan, bloedmooi te wezen terwijl je vriend een wedstrijd speelt en plots kom je in het vizier van de sportcommentator die helemaal overweldigd wordt door je schoonheid. Het overkwam Miss Alabama Katherine Webb. En er was wellicht geen probleem geweest, mocht de commentator geen 73 jaar oud geweest zijn. Maar voor vele kijkers was dit een brug te ver en werd de “ouwe snoeper” snel via sociale media als zijnde "creepy", "ongemakkelijk bronstig" en "seksistisch" terechtgewezen.

Commentator Brent Musberger tijdens de footballwedstrijd: "Zie je die lieflijke dame daar? Zij is Miss Alabama en de vriendin van AJ McCarron. Tja, jullie quarterbacks, jullie krijgen allemaal de knap ogende vrouwen. Wow, wat een bloedmooie vrouw! Wow! Als je een jongen bent in Alabama, begin dan alvast maar te oefenen met je vader in de achtertuin."

Webb werd onmiddellijk een trending topic op Twitter en zag zelfs haar volgers spectaculair stijgen van een tweeduizendtal tot momenteel meer dan 250.000. Maar het waren de negatieve kritieken die het hardst klonken.

Sportzender ESPN verontschuldigde zich dan ook: "We proberen steeds opnieuw interessante verhaallijnen te ontdekken. Het feit dat de huidige Miss Alabama en de quarterback van Alabama momenteel een relatie hebben valt daar zeker onder. Toch willen we ons verontschuldigen voor het commentaar dat deze keer te ver ging. Brent begrijpt onze opmerking."

AP2013

De 23-jarige Webb, die intussen onder meer een aanbieding kreeg van Donald Trump om jurylid te worden bij de toekomstige Miss USA-verkiezingen, nam geen aanstoot aan de opmerkingen van Musberger, zo vertelde ze gisteren in Today Show: "Ik vind dat de media Musberger erg onfair behandeld hebben. Mocht hij gezegd hebben dat ik er heet uitzag of sexy, dat zou een andere zaak zijn. Maar hij zei dat ik bloedmooi was, en verrukkelijk. Welke vrouw zou daar niet door gecharmeerd zijn?"

"Ik waardeer dat er een verontschuldiging gemaakt is, maar voor mij had het niet gehoeven."

lees ook