Zes People's Choice Awards voor "The hunger games"

De film "The hunger games" heeft afgelopen nacht in Los Angeles zes prijzen gewonnen tijdens de People's Choice Awards. Katy Perry won drie prijzen. De People's Choice Awards geven aan welke films, tv-programma's en muziek het Amerikaanse publiek het meest kunnen bekoren.
AP2013
Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson uit "The hunger games".

"The hunger games" won in de categorieën favoriete film, beste actiefilm, beste filmreeks, beste actrice, beste interactie op het scherm (prijs voor de hoofdrolspelers Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth, foto boven) en "gezicht van heldhaftigheid" (Jennifer Lawrence).

Zangeres Katy Perry (foto in tekst) werd door haar fans uitgeroepen tot favoriete vrouwelijke artiest en beste popartiest. Ook haar video van "Part of me" won een prijs. Jason Mraz won de prijs voor beste mannelijke artiest. Maroon 5 werd verkozen tot beste band. Het beste album ("Up all night") en de beste song ("What makes you beautiful") werden volgens het publiek gemaakt door de boysband One Direction.

Daarnaast waren er awards voor televisieprogramma's als "The big bang theory" (beste komische tv-show), "Grey's anatomy" (beste dramareeks) en "The X factor" (beste wedstrijdprogramma)

AP2013