"Best eng, zo'n eland die op je afstormt"

Een rustig dagje skiën tijdens de kerstvakantie liep voor Jeff Palmer even anders dan hij verwacht had, en dat had allemaal te maken met een volwassen eland die vanuit de bossen opdook. Toen die de 19-jarige student opmerkte, zette hij plots "de aanval" op de jongeman in. Ook al duurde het slechts enkele seconden, Palmer beleefde de schrik van zijn leven. Want het allemaal anders kunnen aflopen.

Het incident deed zich voor in het Sugarbush Resort, Vermont (VS) en werd gefilmd door een van de omstanders.

Palmers (zie kleine foto) werd compleet verrast door de eland, zo vertelde hij aan de lokale nieuwszender WCAX-TV. "Ik had zoiets van: "Gebeurt dit nu echt? Dat ding stormt recht op mij af." Ik heb onmiddellijk mijn ski’s uitgestampt en ben zo hard ik kon beginnen te lopen."

"Ik keek nog eens snel achterom en zag het dier gevaarlijk dichtbij komen. Mijn leven flitste in die seconden in mijn gedachten aan mij voorbij. Gelukkig bedacht hij zich en liep hij de helling op."

Dat elanden opdagen in het resort blijkt de laatste weken niet meer zo ongewoon te zijn, maar Palmer is de eerste die er van zo nabij mee geconfronteerd wordt. "Dit is niet de ideale manier om voor de allereerste keer een eland in het echt te zien. Ik had dat liever gedaan vanop een afstand, dan dat ie me aanvalt", aldus Palmer.

"Ik ben blij dat alles op video opgenomen is. Want wanneer je het vertelt zonder beelden is de reactie al snel: "Achterna gezeten door een eland, wat bedoel je?" En nu heb ik mijn 15 minuten-faam, te danken dan nog wel aan een eland."

Hier beneden kunt u de beelden zien van "de aanval":

lees ook