"Savile is multirecidivistisch seksueel roofdier"

"Jimmy Savile was een multirecidivistisch seksueel roofdier." Dat staat in het onderzoeksrapport dat de politie heeft opgesteld over het misbruikschandaal rond de voormalige BBC-presentator. Zijn jongste slachtoffer was amper 8 jaar oud, het oudste was 47 jaar.

Volgens de politie maakte Savile van zijn beroemdheid gebruik om tussen 1955 en 2009 "214 misdaden" te begaan. Het gaat voor het overgrote deel om "seksuele misbruiken toen de gelegenheid zich voordeed". Enkele gevallen waren ook "gepland". Savile misbruikte enkele slachtoffers ook in ziekenhuizen.

In totaal hebben 450 mensen, die door Savile seksueel misbruikt zouden zijn, zich bij de politie gemeld. Volgens de procureur had Savile nog tijdens zijn leven vervolgd kunnen worden op basis van 3 klachten uit 2009. Er zou toen te weinig aandacht besteed zijn aan de getuigenissen van de slachtoffers.

Ongeveer 80 procent van zijn slachtoffers waren jonge meisjes of vrouwen, de meesten waren tussen 13 en 16 jaar. Savile wordt verdacht van 34 verkrachtingen.