"'t Stad is van iedereen" is geschrapt als slogan

Het nieuwe Antwerpse stadsbestuur onder burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om de slogan "'t Stad is van iedereen" te schrappen.

De slogan "'t Stad is van iedereen" werd ingevoerd onder het vorige stadsbestuur onder leiding van Patrick Janssens (SP.A). Nu vindt het nieuwe bestuur "het niet meer opportuun om te communiceren met de oude slogan".

Wel komt er een uitdoofscenario, zo wordt het huidige briefpapier eerst opgebruikt en dan pas vervangen. Het is de bedoeling dat er een nieuwe slogan komt. Het is nog niet duidelijk hoe die zal klinken. "Het staat in het bestuursakkoord dat we de slogan zouden schrappen. Maar dit is geen brandstapeloperatie waarmee we meteen alles van vroeger weggooien", zegt De Wever via zijn woordvoerder.

In de aanloop naar de verkiezingen, in volle campagne, zei toenmalig kandidaat-burgemeester De Wever dat "'t Stad" wat hem betreft "niét van iedereen is". Dat veroorzaakte nogal wat commotie, omdat het mensen zou uitsluiten. De Wever verdedigt zich door te zeggen dat het gaat "om een verhaal van rechten én van plichten". Nu is de slogan dus gesneuveld.

"Dit besluit is een gemiste kans om de hand te reiken aan alle Antwerpenaren ", zo zegt de SP.A in Antwerpen. En ook het Antwerpse SP.A-kopstuk Yasmine Kherbache heeft al via Twitter gereageerd (zie onder).

Meest gelezen