Barack Obama, 13 keer anders

VS-president Barack Obama is maar al te vaak met een ernstige grimas terug te vinden terwijl hij zich buigt over allerhande wereldbelangrijke vragen. Maar soms is er ook wel plaats voor enige "ontspanning". De Witte Huis-huisfotograaf Pete Souza maakt dat de wereld ook deze kant van de president te zien krijgt, en als public relations is dit een niet te onderschatten pluspunt. Wij maakten een selectie van die "andere" Obama in 2012:

Zo reageren de VS-president, Joe Biden en Hillary Clinton wanneer deze laatste haar papieren laat vallen op de vloer in het Oval Office. (januari)

Obama neemt afscheid van de 3-jarige Arianna Holmes en krijgt van haar een dikke knuffel. (februari)

Obama wordt gebrieft door de medewerkers van het komische tv-programma "Late night with Jimmy Fallon" en de sfeer zit er onmiddellijk in. (april)

Een basketbalwedstrijdje met onder meer de acteurs Tobey Maguire en George Clooney. (mei)

Mocht u zich afvragen hoe de president zich ontspant na belangrijke beslissingen besproken te hebben op de G8-Top? (mei)

Een privévertoning van "Men in black 3" in het Witte Huis, met Obama die een deskundige inleiding geeft over het gebruik van de 3D-brilletjes. (mei)

Obama brengt een onverwacht bezoek aan een jongerenclub in Cleveland, Ohio. (juni)

"Wie wil er proeven van dit stukje aardbeitaart?" Deze jongen laat zich die vraag geen twee keer door de president stellen. (juli)

Alvorens hij het woord neemt tijdens de Democratische Nationale Conventie wordt de president nog snel het beste toegewenst door zijn twee dochters. (september)

Ja, Obama kan dus zelf auto rijden, al mag het voor de foto enkel maar op de oprijlaan van het Witte Huis. (oktober)

Daar had de president geen rekening mee gehouden: een (te) vroege Halloween-bezoeker net buiten het Oval Office. (oktober)

"Dit had van jou kunnen zijn, maar het blijft van mij." Wellicht denkt Obama dit toen hij Mitt Romney na de verkiezingen op bezoek kreeg. (november)

"Stel je voor wie wij tegengekomen zijn op straat?" Alleen, een handdruk mag niet, want de president heeft juist zijn handen met Purell ingewreven. En dus wordt het een “elbow-bump”. (december)

lees ook