Doomst wil geen nieuwe bv's meer in de politiek

Kamerlid Michel Doomst roept de politieke partijen op om geen "bekende Vlamingen" meer binnen te halen. Volgens hem is politiek een vak apart en gaat het vaak om een geduldig werk van opbouw.

"Laat alle partijen stoppen met het aantrekken van kapklare kandidaten of de dynastieën van politici met naam", schrijft Michel Doomst (CD&V) op zijn website. Doomst is Kamerlid en burgemeester van de gemeente Gooik.

Doomst begrijpt dat de media overgevoelig zijn voor kijk-luister-leescijfers, waardoor "een bekend snoetje altijd beter werkt dan een hardwerkende parlementair". 

Werken en presteren in het parlement is echter veldwerk en dat ploegen moet je van jongs af mee krijgen: leren luisteren naar mensen is een geduldig werk van opbouw, aldus Doomst. Hij vindt het voor alle partijen beter om de "groeikracht van onderuit beter te laten renderen", dan snel wat bv's aan te trekken.

Doomst reageert op de kritiek van concertorganisator Herman Schueremans (Open VLD, links) die onlangs aankondigde de Vlaamse politiek te verlaten. Schueremans had daarbij veel kritiek op de werking van het Vlaams Parlement en omschreef dat als "praat op café". Doomst merkt op dat Schueremans nauwelijks aanwezig was in de commissievergaderingen.

Onlangs had professor en CD&V'er Rik Torfs ook al zjin twijfels over zijn politieke toekomst laten horen uit ongenoegen met de manier waarop de politiek werkt.