Gepensioneerden mogen meer bijverdienen

De federale ministerraad is het eens met een voorstel om gepensioneerden meer of in sommige gevallen zelfs onbeperkt te laten bijverdienen zonder dat hun pensioen geschorst wordt. Zeker 80.000 zelfstandigen zouden nu nog wat bijverdienen.

Het voorstel komt van minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) en staatssecretaris voor Middenstand, KMO's en Landbouw Sabine Laruelle (MR).

Concreet zullen 65-plussers die minstens 42 gewerkt hebben, binnenkort onbeperkt bijverdienen. Gepensioneerden jonger dan 65 jaar of die minder dan 42 jaar gewerkt hebben, zullen meer mogen verdienen zonder dat hun pensioen geschorst wordt.

Er zouden nu al zeker 80.000 zelfstandigen zijn die na hun pensioen wat bijklussen en daarnaast komen nog loontrekkenden. Volgens De Croo en Laruelle willen veel gepensioneerden actief blijven, iets bijverdienen en ook bijdragen aan de samenleving.