Onderzoek naar de nieuwe Boeing 787 Dreamliner

Na verschillende incidenten met de Boeing 787 Dreamliner gaan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten nu een nieuw onderzoek uitvoeren naar het vliegtuig. Boeing zegt dat er niet meer problemen zijn met het nieuwe toestel dan bij andere introducties van een nieuw model.
The Associated Press2013
Deze Boeing 787 van JAL kreeg op 7 januari af te rekenen met een brandje.

Er worden vragen gesteld bij de veiligheid van de Dreamliner en dus gaat de Federal Aviation Administration (FAA) een aantal kritieke elementen aan een uitgebreid onderzoek onderwerpen, "inclusief het ontwerp, de productie en assemblage". Over het aan de grond houden van de toestellen is nog geen sprake.

De vorige weken kampte het vlaggenschip van Boeing al met een brandje, een remprobleem, een brandstoflek en scheurtjes in het windscherm van de cockpit. De incidenten brachten de passagiers nooit in gevaar.

De vliegtuigbouwer Boeing zei "vertrouwen te hebben in de betrouwbaarheid en performantie van de 787". Volgens Boeing gaat het om kinderziekten en zijn de problemen niet groter dan bij de introductie van andere nieuwe modellen.

De Boeing 787 Dreamliner is erg populair bij luchtvaartmaatschappijen, omdat het toestel uit zeer licht materiaal is gemaakt en dus tot 20 procent minder brandstof verbruikt.