Python reist mee op vleugel van vliegtuig

De passagiers van een vlucht van Australië naar Papoea-Nieuw-Guinea schrokken zich een hoedje toen ze een drie meter lange python op de vleugel van hun vliegtuig zagen liggen. De slang reisde de hele vlucht mee, maar moest die uiteindelijk met haar leven bekopen.

De vlucht van Qantas bracht de passagiers - mensen plus dier - van Cairns, in het noordoosten van Australië naar Port Moresby, de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea. De passagiers merkten de slang pas op toen het vliegtuig al op kruissnelheid was gekomen.

Het drie meter lange dier lag op een van de vleugels van het vliegtuig en lag daar nog steeds toen het vliegtuig in Port Moresby landde. Helaas werden de hoogte en de koude het dier fataal, want het overleed tijdens de vlucht.

Volgens getuigen zou de slang zich eerst verscholen hebben, maar haar staart zou steeds meer in de wind hebben gelegen, waardoor het beest uiteindelijk door onderkoeling is gestorven.

Volgens Qantas is het de eerste keer dat de vliegtuigtuigmaatschappij zo'n "passagier" heeft vervoerd.