Toch geen nieuwe gevangenis in Wilrijk

Er komt dan toch geen nieuwe gevangenis langs de A12 in Wilrijk. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) bevestigd. Daarmee draait hij een beslissing van de vorige federale regering terug.

De vorige federale regering besliste om een gevangenis te bouwen op de terreinen van de federale politie langs de A12 in Wilrijk. De instelling moet de gevangenis in de Begijnenstraat, in het centrum van Antwerpen, vervangen. Die barst uit haar voegen.

De buurt was niet te spreken over de keuze voor Wilrijk. Ook het nieuwe stadsbestuur heeft reserves. Wilrijk ligt te ver van het gerechtsgebouw en er zijn betere locaties om de gevangenis op te trekken. Verherstraeten, staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, wil luisteren.

"Het nieuwe bestuur heeft mij laten weten dat het Wilrijk niet als voorkeurlocatie ziet. Ik neem die opmerkingen ter harte en heb de burgemeester en het schepencollege uitgenodigd samen met de minister van Justitie om de komende weken van gedachten te wisselen", zegt Verherstraeten.