Verbod op samenscholen in Borgerhout

Wie morgen in de wijde buurt van de Turnhoutsebaan in Borgerhout rondloopt "met slechte bedoelingen", zal opgepakt worden. Dat heeft de stad Antwerpen beslist.

"Zoals het in het bestuursakkoord staat, zullen wij geen religieus fanatisme tolereren in onze stad", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Iedereen is welkom om te komen winkelen of wandelen morgen in Borgerhout, maar we willen niet dat die mensen geconfronteerd worden met ongeregeldheden."

Via sociale media worden moslims in Antwerpen opgeroepen om zaterdag in Borgerhout te komen protesteren tegen een nieuwe strip over de profeet Mohammed. "De betoging is niet aangevraagd en wij zijn ook niet van plan om die toe te laten", zegt De Wever.

In september vorig jaar was het in Borgerhout tot stevige rellen gekomen na ophef over een anti-islamfilm (archieffoto). In volle campagne en in reactie op die rellen zei toenmalig kandidaat-burgemeester De Wever toen dat "'t Stad niet van iedereen is".