Volkswagen en Skoda boeken recordverkoopcijfers

De Duitse autogroep Volkswagen en het Tsjechische filiaal Skoda hebben een absoluut topjaar achter de rug inzake verkoop. Gisteren maakte het andere filiaal Audi al goede cijfers bekend.

Er hangen donkere wolken boven de automarkt in Europa, maar dat geldt niet voor elke producent. Duitse luxemerken zoals BMW en Mercedes-Benz maakten gisteren bekend dat ze in 2012 fors meer auto's aan de man gebracht hebben. Dat geldt ook voor Audi, een filiaal van Volkswagen, dat vorig jaar 1,46 miljoen auto's (+12%) kon verkopen.

Het moederbedrijf Volkswagen kon niet achterblijven. Vandaag maakte VW bekend dat het in 2012 meer dan 5,74 miljoen auto's heeft verkocht. Dat is een stijging met 12,7% en het hoogste aantal ooit voor de groep.

Volkswagen was vooral gegeerd in Noord-Amerika (+35%) en China (+25%), waar het zelf ook auto's produceert. In Europa daalde de verkoop evenwel met -1,2%.

Ook het Tsjechische filiaal Skoda kende een absoluut topjaar inzake verkoop met 939.200 verkochte auto's. Dat is een stijging met 6,8%).

De groep Volkswagen omvat ook de merken Bentley, Porsche, Lamborghini en Seat en het Zweedse vrachtwagenmerk Scania.