Wordt Belfius binnenkort Befluis?

In Kortrijk is er iets fout gelopen met de stickers op de ruiten van een filiaal van de bank Belfius.
(C) JVGK

Begin vorig jaar veranderde de naam van de bank nog van Dexia Bank België in Belfius, maar nu stond plots een nieuwe naam op een ruit. Het grapje circuleerde al een tijdje op internet, maar nu werd het echt, zo merkten voorbijgangers deze morgen op in Kortrijk: "Befluis", zo stond het op de bank.

"Ik vermoed dat het een grap is van studenten, die in Kortrijk vaak uitgaan op donderdagavond", vertelt Geert Caby van het filiaal in Kortrijk aan deredactie.be. "We hebben het deze morgen niet gezien, want het valt niet op. Maar we zagen ons kantoor plots opduiken in de lokale media", legt hij uit. "Toen we gingen kijken, was het duidelijk dat er aan de letters was geprutst."

"De letters zijn nu verwijderd, we wilden niet beginnen puzzelen. Want binnenkort komen er toch nieuwe lichtreclames, de opgeplakte letters waren slechts tijdelijk om vorig jaar zo snel mogelijk de nieuwe naam te verspreiden."

lees ook