13-jarige steelt auto adoptiegezin en rijdt naar Polen

Een dertienjarige jongen is zijn adoptiegezin in Italië ontvlucht met de Mercedes van het gezin. Hij legde duizend kilometer door Europa af richting Polen, zijn geboorteland. Uiteindelijk werd hij in Duitsland 200 kilometer voor de Poolse grens gesnapt.

Dat een 13-jarige kan autorijden, of toch goed genoeg om zo'n 1.000 kilometer zonder ongelukken af te leggen, is verrassend. Hoewel, de jongen is een grote kartfan. Misschien nog verrassender is dat de jongen ongemerkt twee grenzen en alle tolstations probleemloos voorbij kon rijden: van Italië over Oostenrijk tot in Duitsland.

"Hij ziet eruit als een zestienjarige, maar toch. Hij slaagde erin te tanken en twee grenzen te passeren. Dat is gewoon ongelooflijk", aldus Eleonara Spadat, chef van de carabinieri van het Noord-Italiaanse Montebelluna, de plek waar zijn reis startte. Volgens de politie miste de jongen zijn thuisland Polen en wilde hij zijn biologische zus terugzien.

De jongen was donderdag vertrokken met slechts 200 euro en zijn paspoort op zak. Na een ruzie met zijn ouders had hij de benen genomen. De ouders hadden zijn gsm afgenomen omdat hij zijn belkrediet overschreden had.