"Fyraproblemen kunnen nog weken of maanden duren"

"De problemen met de Fyratrein tussen Brussel en Amsterdam kunnen nog weken of zelfs maanden duren", dat meldt de NMBS. Gisteren zijn opnieuw 6 van de 20 Fyratreinen uitgevallen.

De hogesnelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam rijdt nu al meer dan een maand en blijft met technische problemen kampen. Gisteren zijn opnieuw 6 van de 20 Fyratreinen uitgevallen, terwijl de NMBS onlangs nog zei dat er na een turbulent begin, sprake was van vooruitgang.

Een oplossing is nog niet meteen in zicht, klinkt het bij de NMBS. "De problemen gaan de komende weken of maanden opgelost worden", zegt woordvoerder Bart Crols. "Enerzijds is het wachten op de levering van nieuw materieel, zodat we de trein kunnen vervangen als hij in de problemen komt. Anderzijds gaat het om technische verbeteringen die nog moeten worden doorgevoerd." Crols bevestigt wel dat de problemen niet mogen aanslepen.

Verschillende reizigersorganisaties hebben in het verleden al opgeroepen om de oude Beneluxtreinen opnieuw in te zetten tot de kinderziektes van de Fyra volledig achter de rug zijn. De NMBS wil daar voorlopig niet op ingaan.