"Noordzee, Texas" valt weer in de prijzen

"Noordzee, Texas", het speelfilmdebuut van regisseur Bavo Defurne heeft in Bern, Zwitserland, de Network Cultuurprijs ontvangen. De tweejaarlijkse prijs stimuleert het toegankelijk maken van culturele werken waarin homoseksualiteit een rol speelt. Aan de award is een geldwaarde van zo'n 12.350 euro verbonden.

Bavo Defurne nam de onderscheiding persoonlijk in ontvangst. De jury, die "Noordzee, Texas" unaniem verkoos uit twaalf genomineerde films, prees Bavo Defurne voor zijn naadloze overstap van internationaal gelauwerde korte films naar een even geslaagde langspeelfilm. "Een cinematografisch pareltje", noemde de jury "Noordzee, Texas".

De film heeft al een mooi palmares. Bij zijn internationale première op het Filmfestival van Montréal in 2011 kreeg hij meteen al twee prijzen. Daarna volgde een succesvol festivalparcours met onderscheidingen in o.a. Rome. Momenteel is "Noordzee, Texas" te zien in de Verenigde Staten en in Parijs.

"Noordzee, Texas", gebaseerd op het jeugdboek "Nooit gaat dit over" van André Sollie, gaat over de ontluikende liefde tussen twee tienerjongens. Bavo Defurne werkt intussen aan een tweede film. Die zal gaan over een vergeten deelneemster aan het Eurovisiesongfestival die verliefd wordt op een bokser.