Agressieveling slaat vrouw en breekt neus stadswachter

Een man in de dertig heeft gisteravond in Anderlecht amok gemaakt. De man sloeg eerst zijn echtgenote en kreeg het vervolgens aan de stok met drie stadswachters. Eén van hen liep daarbij een gebroken neus op. De dertiger is opgepakt en het Brusselse parket vraagt zijn aanhouding. Dat meldt het Brusselse parket.

Het incident deed zich rond 18.00 uur voor, toen drie stadswachters, die niet in uniform waren, zagen hoe een 39-jarige man zijn 46-jarige echtgenote in het gezicht sloeg. De vrouw begon om hulp te roepen en de drie stadswachters snelden toe. De man keerde zich daarop tegen hen en deelde verschillende klappen uit. Eén van de stadswachters liep daarbij een neusbreuk op en is een kleine week arbeidsongeschikt.

Uiteindelijk kon de agressieveling overmeesterd en opgepakt worden. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Het parket vraagt zijn aanhouding omdat het niet de eerste keer is dat de man zijn vuisten laat spreken. Zo werd hij in september 2012 nog door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld voor slagen en verwondingen, en in juni 2012 door het Brusselse hof van beroep, eveneens voor slagen en verwondingen.

De dertiger stond ook al gekend voor weerspannigheid, diefstal en verboden wapenbezit. Bovendien werd hij door de politie gezocht voor bedreigingen.