Franse bevrijdingsoperatie in Somalië mislukt

Een poging van het Franse leger om een Franse gijzelaar in Somalië te bevrijden, is volledig mislukt. Het ministerie van Defensie bevestigt dat bij de operatie 2 Franse soldaten en 17 "terroristen" omgekomen zijn. De Franse gijzelaar, een geheim agent, is omgebracht door zijn bewakers.

Het gaat om Denis Allex, de codenaam van een Franse militair die al sinds 14 juli 2009 werd vastgehouden door islamitische strijders. Hij is afgelopen nacht omgebracht door zijn bewakers.

Zijn dood wordt niet bevestigd door de fundamentalistische al-Shabaab-strijders, die meedelen dat Allex binnen de twee dagen zal worden berecht. Al-Shabaab zegt ook dat het bij de mislukte Franse reddingsoperatie een gewonde Franse militair heeft gevangen genomen.

Veel informatie over de mislukte bevrijdingsoperatie in het stadje Bulomarer geeft Parijs niet vrij. Volgens al-Shabaab namen vijf Franse legerhelikopters aan de operatie deel.