Internationale betoging tegen Tihange in Maastricht

In Maastricht, in Nederlands-Limburg, is een internationale betoging gehouden tegen de kerncentrale van Tihange. Er waren meer dan 1.000 mensen, onder wie ook betogers uit Duitsland en ons land. De betoging was georganiseerd door de Nederlandse politieke partij GroenLinks.

De partij wil dat Tihange sluit en dat er in afwachting daarvan betere veiligheidsplannen voor iedereen in de regio komen. De stad Maastricht ligt op zo'n 45 kilometer van Tihange, bij Hoei.

Volgens Gert-Jan Krabbendam van GroenLinks is het jaren geleden dat Maastricht nog zo'n grote betoging gekend heeft en is het een duidelijk signaal naar de politiek in Nederland en in België.

Afgelopen zomer besloot onze regering dat de centrale open mag blijven tot 2025. De voorbije jaren waren er verschillende kleine incidenten in Tihange. Gisteren nog werd Tihange 3 stilgelegd na problemen met de perslucht.