Obama gaat geen "Death Star" bouwen

"The force" staat niet aan de kant van de Star Wars-fans. Het Amerikaanse leger is niet van plan om Darth Vader's (foto) ruimtestation, de "Death Star", te bouwen. 34.000 fans hadden dat via online petitie nochtans gevraagd aan president Obama.

Sinds september is het onder de noemer "We the people" mogelijk om op de website van het Witte Huis een petitie op te starten. Als zo'n online petitie meer dan 25.000 handtekeningen haalt, is het Witte Huis verplicht om officieel te reageren op het voorstel.

Meer dan 34.000 Star Wars-fans hebben een petitie ondertekend om het ruimtestation "Death Star" uit de sciencefictionfilms na te bouwen. De "Death Star" is een planeetachtig ruimtestation met genoeg vuurkracht om een hele planeet in één keer op te blazen (kleine foto, maquette van het ruimtestation). Het superwapen zou volgens de fans goed zijn voor het imago van het Amerikaanse leger en duizenden jobs creëren.

Het voorstel heeft de kaap van 25.000 handtekeningen ruimschoots overschreden, dus het Witte Huis moest wel reageren. Jammer voor de fans van de films van George Lucas is de Obama-administratie volgens een officiële reactie niet van plan om zo'n ruimtestation te bouwen.

"Geschat wordt dat een "Death Star" bouwen meer dan 850.000.000.000.000.000 dollar gaat kosten. We zijn hard aan het werken om onze staatsschuld af te bouwen, niet om ze te vergroten", zegt Paul Shawcross, Obama's adviseur voor Wetenschapsbeleid en Ruimtevaart, in een humoristisch bedoelde reactie.

"Onze administratie is daarnaast geen voorstander van het opblazen van planeten en weigert ontelbare dollars belastinggeld uit te geven aan een ruimtestation dat door één ruimteschip kan worden vernietigd." Shawcross verwijst met dit laatste naar de films waar één goed gemikt schot van een ruimteschip in het midden van de Death Star voldoende blijkt, om het gehele ruimtestation te doen ontploffen.

lees ook