President Haïti niet tevreden over hulp na aardbeving

De Haïtiaanse president Michel Martelly heeft gezegd dat hij "niet tevreden" is over de internationale samenwerking met zijn land na de hevige aardbeving, nu precies drie jaar geleden. Volgens hem is slechts een derde van de internationale hulp toevertrouwd aan de Haïtiaanse regering.

"Waar is het geld naartoe dat aan Haïti gegeven is na de aardbeving?", zo vroeg hij op een ontmoeting met verschillende journalisten. "Het grootste deel van de hulp is uitgegeven door NGO's voor noodhulp, maar niet voor de heropbouw van Haïti."

"We vragen niet dat wij alle hulp zouden beheren, maar men moet een evenwicht bereiken. En we zeggen dat de beste optie is om met de regering samen te werken."

De Haïtiaanse president had wel woorden van lof voor de hulp van de Europese Unie. Volgens hem gaat het om een "constante samenwerking, die rechtstreeks met de regering van Haïti werkt en daarvoor bedanken we de EU".