Tweelingsbroers kiezen samen voor euthanasie

Voor de eerste keer ter wereld heeft een eeneiige tweeling gebruikgemaakt van het recht op sterven, dat schrijft Het Laatste Nieuws. De broers waren doof geboren, maar begonnen ook blind te worden.

De twee 45-jarige mannen uit Putte hebben samen gebruikgemaakt van het recht op sterven. Ze waren allebei doof geboren, maar toen enkele jaren ook hun zicht verminderde, dreigden ze alle communicatiemogelijkheden te verliezen. Het idee dat ze elkaar alleen nog zouden kunnen voelen, was naar verluidt ondraaglijk.

De Belgische wet laat euthanasie toe als de aanvrager zijn wens zelf kenbaar maakt en dokters een ondraaglijk lijden vaststellen. De twee broers waren niet terminaal ziek en hadden geen fysieke pijn. Toch willigden de dokters van het UZ Brussel hun wens in. Op 14 december werd de dubbele euthanasie in het ziekenhuis uitgevoerd.