6 mannen opgepakt voor nieuwe groepsverkrachting

In India zijn zes mannen opgepakt in een nieuwe zaak van een groepsverkrachting. Ze hadden een vrouw van 29, die de bus had genomen, naar een huis gebracht en haar daar verkracht. Minder dan een maand geleden zette een andere groepsverkrachting India in rep en roer.

"Zes mannen zijn opgepakt omdat ze ervan verdacht worden een 29-jarige vrouw te hebben verkracht nadat ze haar met geweld hadden meegenomen naar een onbekende plaats in de nacht van 11 januari", meldt de politie. Een zevende verdachte wordt nog opgespoord.

Het slachtoffer was op de bus gestapt om naar haar schoonfamilie te reizen in de noordelijk gelegen staat Punjab. Ze werd naar een huis gebracht vlak bij de stad Amritsar, zegt politie-officier Raj Jeet Singh.

De vrouw werd verkracht door de bestuurder van de bus en vijf andere mannen. Ze hebben haar vervolgens langs de weg achtergelaten, in de buurt van de plaats waar haar schoonfamilie woont.

Een groepsverkrachting van een 23-jarige vrouw in de Indiase hoofdstad New Delhi leidde onlangs nog tot massale protesten in het land. De vrouw overleed aan haar verwondingen in een ziekenhuis in Singapore op 29 december. Vijf mannen worden beschuldigd van ontvoering, verkrachting en moord. Een zesde verdachte zou nog minderjarig zijn.