71 jaar oude gewapende winkeldievegge gevat

De Leuvense politie heeft een 71-jarige winkeldievegge opgepakt. De vrouw ontvreemdde allerhande zaken uit verschillende winkels in Leuven en Heverlee. Uit een van de winkels had ze zelfs het toiletpapier en de ontgeurder uit het toilet meegenomen.

De vrouw werd gisterenavond betrapt toen ze een t-shirt probeerde te stelen in een winkel in Heverlee. Ze had het kledingstuk uit de rekken gehaald en onder haar kleren gestopt, maar toen ze de winkel verliet, ging het alarm af en werd ze tegengehouden.

De politie trof in haar handtas nog een hoop andere spullen aan die de vrouw eerder op de dag in andere winkels in de buurt ontvreemd had. In een winkel in de Mechelsestraat in Leuven had ze alles wat ze dragen kon meegenomen, zelfs de ontgeurder en enkele rollen toiletpapier uit het toilet van de winkel moesten eraan geloven.

Bij dat laatste werd de 71-jarige dame overigens betrapt en aangesproken door de winkelverantwoordelijke. Toen die haar vertelde dat hij de politie had gebeld, nam ze evenwel de benen.

Daarnaast trof de politie nog een mes in haar handtas aan. Het mes werd in beslag genomen en er werd een proces-verbaal voor verboden wapenbezit opgesteld. De bejaarde dame moest mee naar het commissariaat voor verhoor.