Gouverneur roept griep-noodtoestand uit in New York

De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, heeft zaterdag de griep-noodtoestand in zijn staat uitgeroepen. De griepepidemie heeft in New York deze winter al 19.000 mensen getroffen, dat is vier maal meer dan vorige winter.
AP2013
Gouverneur Cuomo hoopt dat door de noodtoestand meer mensen zich zullen laten inenten.

In New York zijn deze winter ook al 2.284 grieplijders in ziekenhuizen behandeld, veel meer dan vorig jaar.

Door de noodtoestand uit te roepen hoopt Cuomo dat meer mensen zich geroepen zullen voelen om zich tegen de griep te laten inenten. Voorts zet de maatregel het licht voor apotheken op groen voor het inenten van kinderen.

Overigens slaat de griep dit jaar hard toe in bijna heel de Verenigde Staten. De federale CDC's (Centers for Disease Control and Prevention) melden hoge griepcijfers in 47 Amerikaanse staten. Alleen in het zuidwesten en in Californië liggen de cijfers van het aantal besmettingen op een normaal niveau en niet hoog.