Kylie Minogue stopt met zingen, wil alleen nog acteren

De Australische zangeres Kylie Minogue stopt met zingen. De primeur staat in de Sunday Mirror te lezen. De split met haar manager Terry Blamey, met wie ze al samenwerkte sinds het prille begin, zou achter de beslissing om te stoppen zitten. Minogue wil zich nu concentreren op haar acteercarrière.
AP2012

Sinds ze op 19-jarige leeftijd met haar eerste single "The Loco-Motion" wereldwijd meteen een hit scoorde, ging het alleen maar bergop voor de kleine zangeres (ze is 1m54). Al die tijd bleef ze bij haar manager Terry Blamey, maar recent kwam het tot een breuk. Blamey zei zelf dat de split "vriendschappelijk" was, recent was ze nog verschenen op een gala-avond waar Blamey gehuldigd werd (foto onder links).

De breuk zou echter wel de aanleiding zijn voor Minogues beslissing om niet langer muziek te maken. Volgens een bron dicht bij Minogue wil de zangeres nu meer tijd maken voor zichzelf en zich concentreren op haar acteercarrière.

Mogelijk speelt het feit dat haar vroegere platenlabel Parlophone is verkocht, en ze nu bij het grotere speler Universal Records zit, meegespeeld in de beslissing. Minogue was een grote vis bij Parlophone, terwijl ze nu een van de meerdere sterren is. "Ze kan er niet dezelfde behandeling verwachten", stelt een bron binnen de muziekindustrie.

In de jaren 80 speelde Kylie Minogue al mee in de populaire Australische serie "Neighbours", die ook bij ons te zien was. Ze speelde toen de rol van Charlene Mitchell, die uiteindelijk zou trouwen met Scott Robinson, gespeeld door haar toenmalige vriend Jason Donovan.

Nadat ze gestopt was bij "Neighbours" kwam haar acteercarrière wat op de achtergrond omdat ze hit na hit scoorde. Ze is verschillende keren genomineerd geweest voor een Grammy Award en in 2004 mag ze ook een beeldje meenemen voor de singel "Come into my world".

In 2006 wordt kanker bij haar vastgesteld, de behandeling is succesvol en Minogue duikt niet lang daarna weer de studio in. Af en toe speelt ze ook een klein rolletje, zoals in de kerstspecial "Voyage of the damned" van de Britse serie "Doctor Who" in 2007. Het is een van de best bekeken afleveringen van de serie. Ze is ook dansend te zien in de Bollywood-film "Blue" in 2009, waarvoor ze ook een nummer ingezongen heeft.

Recent speelde ze nog mee in de film "Holy Motors", hetgeen ze een "grote uitdaging" noemde.

AP2012

25 jaar op de planken

Kylie Minogue startte haar zangcarrière op haar 19e, met de single "Loco Motion" in 1987. De hits volgden elkaar in een sneltempo op: "I should be so lucky", "Especially for you"- een duet met  haar toenmalige vriend Jason Donovan, "Never too late", "Better the devil you know", "Give me just a little more time", "Confide in me". Dat allemaal in de eerste 5 jaar van haar carrière.

In 1995 volgde het populaire duet met Nick Cave "Where the wild roses grow". Voor die plaat kreeg het duo nog een Aria Award.

Hoewel ze nooit is weggeweest van de scène, leek haar single "Spinning around" van het nieuwe album "'Light years" als een comeback. Het nummer had een meer Europese popsound dan de vorige nummers. Ook haar clip van het nummer deed de internationale interesse in de zangeres weer toenemen.

Niet lang daarna volgde het succesvolle album "Fever" met de hitsingles "Can't get you out of my head" en "In your eyes". Later volgden ook nog de hits "Wow" en "In my arms".

Het afgelopen jaar vierde ze nog "K25", 25 jaar op de planken, met het album "K25 - 25 years 1987-2012". Ze stak ook nummers van de afgelopen 25 jaar in een nieuw jasje tijdens opnames in de The Abbey Road Studios. In 25 jaar heeft Kylie Minogue meer dan 65 miljoen albums verkocht.

AP2012