Los Angeles maakt zich op voor de Golden Globes

Los Angeles maakt zich op voor de uitreiking van de Golden Globes, de eerste echt grote filmprijzen van het seizoen. Veertien jaar na de triomf van "Saving private Ryan" hoopt Steven Spielberg dat succes nog eens over te doen met "Lincoln", dat zeven keer genomineerd is.
AP2013

Met zijn twee vorige historische drama's, "Schindler's list" en "Saving private Ryan" wist Spielberg telkens zowel de Globe voor beste drama als die voor beste regisseur te winnen.

Met zijn portret van de Amerikaanse president Abraham Lincoln hoopt hij die traditie voort te zetten. Hij heeft wel stevige concurrentie, vooral van "Argo" van Ben Affleck.

Bij de acteurs is Daniel Day-Lewis, de hoofdrolspeler van "Lincoln", torenhoog favoriet. Bij de actrices kan de française Marion Cotillard opnieuw een Globe winnen, na haar succes in "La môme". Ze is genomineerd voor haar rol in "De rouille et d'os", waarin Matthias Schoenaerts haar tegenspeler is. "De rouille et d'os" is ook genomineerd in de categorie beste buitenlandse film, maar daar is "Amour" van Michael Haneke de grote favoriet.