Nastassja Kinski: "Mijn vader was een tiran"

De Duitse actrice Nastassja Kinski noemt haar overleden vader Klaus Kinski "een tiran". Met haar woorden steunt ze haar halfzus Pola, die hun vader afgelopen week beschuldigde van misbruik. "Als ik vandaag de kans had, ik zou ervoor zorgen dat hij achter tralies belandde", zegt Nastassja.

Ruim 20 jaar na de dood van Klaus Kinski heeft zijn oudste dochter Pola (60) hem in een boek beschuldigd van seksueel misbruik. Kinski zou haar tussen haar vijfde en haar negentiende misbruikt hebben.

Nastassja Kinski (51) was tot voor kort niet op de hoogte van die feiten, maar nu steunt ze haar halfzus Pola. "Mij heeft hij nooit misbruikt, maar hij heeft het wel altijd geprobeerd", zegt ze in het blad Bild am Sonntag. Ze noemt haar vader "een tiran die onze familie altijd geterroriseerd heeft met zijn onvoorspelbare woede-aanvallen".

Klaus Kinski, bekend van zijn samenwerkingen met regisseur Werner Herzog, stond ook als acteur bekend om zijn woede-aanvallen. Toen hij in 1991 op zijn 65e overleed, was alleen zijn jongste zoon aanwezig op zijn begrafenis. Zijn dochters Pola en Nastassja (bekend van de films "Tess" en "Paris, Texas") stuurden hun kat.