Verdachte van schietpartij in Laken aangehouden

Een 23-jarige man die donderdagavond betrokken was bij een schietpartij in de Laanbrugstraat in Laken, is aangehouden. Bij de schietpartij raakte een man levensgevaarlijk gewond. De aangehouden man ontkent wel dat hij zelf schoten gelost heeft.

De schietpartij deed zich donderdagavond kort voor 22.00 uur voor. Een wagen met drie mannen stopte in het midden van de straat, één van de drie inzittenden stapte uit en opende het vuur op een man die op het voetpad liep. Die vuurde terug maar werd in de borst geraakt, waarna de wagen met de drie inzittenden wegreed.

Een getuige verwittigde de politie en toen die ter plaatse kwam, trof ze het slachtoffer in kritieke toestand aan. Een kogel had de man in de borst geraakt, diens lever en hart doorboord en vervolgens via de rug het lichaam verlaten.

Een twintigtal minuten na de oproep van de getuige kon de politie op het Saincteletteplein het vluchtvoertuig onderscheppen. De wagen vertoonde een kogelinslag in de motorkap en in het voertuig lagen enkele pakjes heroïne, alsook een kogelhuls. In de wagen zat op dat moment nog maar één man. Die is door onderzoeksrechter Bruyneel aangehouden voor poging tot doodslag maar hij ontkent dat hij zelf schoten heeft gelost. Naar de twee andere inzittenden van de wagen wordt nog gezocht.