Winterprik maakt wegen hier en daar glad

Door de sneeuwbuien van afgelopen nacht en de vriestemperaturen is het lokaal erg glad op de wegen. Vooral op op- en afritten van snelwegen en op bruggen is het uitkijken. Vroeg vanochtend waren al enkele ongevallen gebeurd.

De snelwegen zijn over het algemeen goed berijdbaar, maar het blijft volgens het Vlaams Verkeerscentrum lokaal wel oppassen op de bruggen en op op- en afritten van snelwegen. Grote ongevallen zijn er nog niet geweest, wel hier en daar slippartijen.

"De strooidiensten zijn vannacht - behalve in Limburg - in bijna heel Vlaanderen uitgereden", aldus Ilse Luypaert van het Agentschap Wegen en Verkeer. "In het totaal is zo'n 928 ton zout gestrooid." De strooidiensten blijven stand-by en houden de weersinformatie in het oog. "Rond 7 uur vanmorgen werd in Oost- en West-Vlaanderen nog gestrooid, omdat er veel smeltwater aanwezig is op de wegen en er plaatselijk nog kans is op gladheid."

Zondag wordt volgens de recentste weersvoorspellingen een koude, maar vrij zonnige en droge winterdag. Volgende nacht zijn er eerst brede opklaringen. Vanuit het oosten komen er lage wolkenvelden. Het blijft wel droog met lokaal kans op aanvriezende mist, dat laatste heeft mogelijk gevolgen op de ochtendspits morgenochtend.